Vi fører alle typer kontaktlinser!


1 av 10 bruker kontaktlinser. Fremdeles er det flere brillebrukere enn linsebrukere, men stadig flere velger kontaktlinser på heltid eller som et tillegg til briller. Det har skjedd en enorm utvikling fra 70- tallet frem til dagens moderne linse. Linsene er i dag mer komfortable og gir mer effektive korreksjonsmuligheter for å gi deg en bedre hverdag. Du kan få korrigert nesten alle typer synsfeil, som langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner og alderslangsynthet.

Selv om de fleste linser i dag holder høyt nivå er det viktig at du får hjelp av optiker for å finne den beste linsen for ditt behov og dine øyne. Det er viktig å følge optikers råd om hyppighet av linsekontroll – det er like viktig som å gå til tannlegen.

Kontaktlinser utvikler seg konstant, og hos Alliance Optikk holder vi oss derfor alltid i forkant av det som skjer. Vi har avtaler med verdens største produsenter på de ulike kontaktlinseproduktene, og sørger for at du alltid får det mest optimale produktet til dine øyne. Dette betyr at du kan være trygg på å få oppdatert kunnskap om løsningene som passer ditt behov. For det er jo ditt behov og ditt syn det til syvende og sist handler om.

Ta kontakt hvis du har spørsmål, vi fører alle merker og typer for å skreddersy en optimal løsning for deg.

 

Endagslinser –friske og rene linser hver dag


Dagens teknologi gjør det mulig å produsere linser som kan kastes etter en gangs bruk. Glem all rengjøring, desinfeksjonstid og protein tabletter. Du tar på deg et par friske nye linser hver morgen.

Linsene egner seg til daglig eller sporadisk bruk.

Endagslinser eliminerer problemer med belegg og intoleranse for rengjøringsmidler. Siden du tar på nye rene linser hver dag reduserer dette også risikoen for irritasjon og forurensning på øyet. Av hensyn til din øyehelse skal linsene kun benyttes en gang.

Endagslinser er hygienisk og enkelt!

 

Månedslinser


Månedslinser er den linsetypen der det finnes størst utvalg i linseparametere og styrker. Månedslinser passer for de fleste synsfeil.

Linsene taes ut daglig og rengjørs slik at de kan brukes på nytt dagen etter. Disse linsene har en levetid på inntil 30 bruks dager. Hver måned skifter en til et nytt linsepar.

 

Linser for skjeve hornhinner


Uavhengig av skjevheten (astigmatisme) kan både myke og harde linser brukes med godt resultat.

Kontaktlinser som korrigerer astigmatisme kalles toriske linser. Det viktigste når man korrigerer astigmatisme er at linsen er stabil på øyet og ikke snurrer rundt.

Linsene finnes som 1/2 års linser, månedslinser og dagslinser.

 

Progressive linser


Progressive linser er for deg som er presbyop.

Hva er presbyopi?

Presbyopi kalles også aldrings syn. Som mange andre ting i livet er presbyopi en av de tingene vi ikke kan unngå. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig synet ditt er fra før, når du kommer i en viss alder vil øynene dine miste evnen til å fokusere på nært hold.

Forandringen som skjer skyldes at den fokuserende linsen i øyet blir stivere og mindre elastisk etter at du fyller 40, og dermed blir det vanskeligere å fokusere på nært hold.

Med progressive kontaktlinser – multifokale linser – kan du se klart både på langt hold, mellomavstand og nært.

Linsene finnes som månedslinser og dagslinser.